Novinky

Workshop pre riaditeľov škôl: Ako zaviesť umelú inteligenciu do výučby na škole a zvládnuť zmeny

Ako na školách otvoriť dvere pre umelú inteligenciu (AI), využiť príležitosti, ktoré prináša, a úspešne zvládnuť zmeny, ktoré s ňou súvisia?

Workshop bude zameraný na predstavenie nástrojov umelej inteligencie (AI) a tipy, ako ich integrovať do výučby. Nebudú chýbať praktické príklady a ukážky, ktoré pomôžu inovovať vzdelávanie  v škole a otvoriť dvere pre AI.

Keďže zásadné zmeny zvyčajne narážajú na odpor, druhá časť workshopu bude zameraná na to, ako možno úspešnosť zmien podporiť dôslednou prípravou, kvalitnou komunikáciou a aktívnou (spolu)prácou s ľuďmi. Dozviete sa, ako môže zmeny uľahčiť ich aktívne a profesionálne riadenie a ako ich možno dotiahnuť do úspešného konca. Účastníci si vyskúšajú  niekoľko techník, ktoré im pomôžu lepšie zvládnuť ľudsky náročné zmeny v škole.

Účasť na podujatí je bezplatná. Na prihlásenie je potrebná registrácia - registrovať sa môžete tu.

Termín

26. júna 2023

Miesto

Bratislava, Národné podnikateľské centrum (Karadžičova 2, Twin City A)

Program

08:45 - 09:00     Registrácia účastníkov

09:00 - 10:00     Ján Tyl, CEO Alpha Industries

  • Čo je umelá inteligencia a aké možnosti a zmeny prináša do vzdelávania a výučby
  • Ako môže AI pomôcť pri rozvoji kreativity a kritického myslenia študentov, motivovať ich a stimulovať ich záujem o učenie
  • Ako môže umelá inteligencia podporiť interakciu medzi študentmi a učiteľmi vo výučbe

10:00 - 10:15     Prestávka

10:15 - 11:15     Ján Tyl, CEO Alpha Industries

  • Ako môže AI pomôcť zefektívniť prácu riaditeľa školy
  • Využitie AI vo výučbe na konkrétnych predmetoch možnosti, nástroje a, tipy a možnosti
  • Praktické ukážky, ako formulovať zadania AI

11:15 - 11:30     Prestávka

11:30 – 13:00    Ivana Vlachová, EVOLVE Solutions

  • Ako prekonať na škole odpor k zmenám a vyhnúť sa najčastejším chybám pri ich zavádzaní
  • Techniky, ktoré pomôžu vášmu tímu lepšie zvládnuť náročné zmeny
  • Dôležitosť vedenia a komunikácia riaditeľa pri riadení zmien v škole

Profily rečníkov

Jan Tyl je výskumník, podnikateľ, propagátor umelej inteligencie (AI) a ocenený tvorca digitálnych ľudí poháňaných umelou inteligenciou. Vo svojej práci sa často usiluje o to, aby bola AI prístupnejšia a zrozumiteľnejšia pre širokú verejnosť.

V roku 2018 Jan v tomto odvetví založil spoločnosť Alpha Industries. Už o rok neskôr, v roku 2019, získala spoločnosť ocenenie AI Awards za najlepší nápad v oblasti umelej inteligencie za projekt Digital Philosopher, ktorý pomocou AI oživuje slávnych filozofov vrátane slávneho hrdinu zamatovej revolúcie Václava Havla. Neskôr nasledovali projekty Digital Writer a Digital Writer 2.0, ktoré spolupracujú s významnými českými spisovateľmi.

Pre Českú televíziu vytvoril „digitálneho človeka“ pre volebnú Superdebatu 2021, ktorý kládol politikom nezvyčajné otázky. Jan vytvoril aj niekoľko ďalších riešení na báze AI, konkrétne detektor emócií, detektor urážok, DigiGoethe a DigiHavel.

Ivana Vlachová sa počas vysokoškolského štúdia špecializovala na organizačnú psychológiu a psychológiu skupín. Tri roky pracovala v marketingovom výskume, kde sa venovala analýzam kvalitatívnych a kvantitatívnych spotrebiteľských prieskumov, realizácii individuálnych a skupinových rozhovorov. Neskôr sa v rámci PhD. štúdia zamerala na oblasť riadenia zmien, bariér zmeny, komunikácie a marketingu. Svoje znalosti zúročila v korporácii na pozícii špecialistu internej komunikácie, kde zodpovedala za prípravu komunikačných plánov, realizáciu change management aktivít a projektov zameraných na zvyšovanie zamestnaneckej angažovanosti. Je certifikovanou konzultantkou pre riadenie zmien (Prosci Change Management Certification) v spoločnosti EVOLVE Solutions, s. r. o.

Ako sa prihlásiť

Účasť na podujatí je bezplatná. Na prihlásenie je potrebná registrácia - registrovať sa môžete tu.

Počet miest je obmedzený, nezabudnite sa preto registrovať čím skôr.

V prípade otázok kontaktujte sekretariát Združenia podnikateľov Slovenska na adrese [email protected]

Páčil sa Vám článok?
ZPS na sociálnych sieťach