Novinky

Vláda našla odvahu a siahla na štátom garantovaný biznis emitentov stravovacích poukážok

Vláda dnes našla odvahu siahnuť na štátom garantovaný biznis emitentov stravovacích poukážok a schválila novelu Zákonníka práce, ktorá umožní zamestnancom zvoliť si, či chcú dostávať príspevok na stravu v peniazoch alebo formou stravovacích poukážok.

Vláda dnes schválila novelu Zákonníka práce, ktorá upravuje pravidlá pre home office či mení pravidlá týkajúce sa gastrolístkov. Návrh bude znamenať úsporu desiatok miliónov eur, ktoré na úkor reštaurácií, zamestnávateľov a stravníkov v súčasnosti končia na účtoch vydavateľov gastrolístkov.

„Schválené znenie však naznačuje, že tak ako pri Zákone o dani z príjmov aj v prípade Zákonníka práce nás zrejme ešte čakajú jeho zmeny v parlamente,“ konštatuje Ján Solík, prezident Združenia podnikateľov Slovenska. „Tomu by sa ale dalo predísť, ak by ministerstvo akceptovalo vo väčšej miere pripomienky, ktoré k Zákonníku práce dostalo. Z 200 zásadných pripomienok však 90 % odmietlo. Legislatívny proces má tak ďaleko od ideálneho stavu, ale aj od záväzku vlády, že bude riešiť dlhodobý problém nepredvídateľnosti a netransparentnosti schvaľovania zákonov v parlamente,“ dodáva. 

Zdroj: Indexpodnikatela.sk
Zdroj: Indexpodnikatela.sk

Poznámka: Percentuálne vyjadrená zisková marža hovorí, akú časť tržieb dokáže firma premeniť na zisk (pred zaplatením nákladových úrokov z cudzieho kapitálu a daní)

Zdroj: Indexpodnikatela.sk
Zdroj: Indexpodnikatela.sk
Páčil sa Vám článok?
ZPS na sociálnych sieťach