Novinky

Rodinné firmy načerpajú svetové skúsenosti

Už zajtra, 9. septembra 2020, sa uskutoční 1. ročník Medzinárodného kongresu rodinných firiem, ktorý organizuje Inštitút Rodinného Businessu a Združenie podnikateľov Slovenska.

Rodinné firmy načerpajú svetové skúsenosti

„Rodinné firmy stoja v súčasnosti pred dvomi významnými výzvami. Na jednej strane zápasia s dopadmi pandémie, na druhej strane musia zvládnuť prvú generačnú výmenu,“ hovorí Ján Solík, prezident Združenia podnikateľov Slovenska. „Skúsenosti tých, ktorí podobné situácie v minulosti úspešne zvládli sú na nezaplatenie,“ dodáva. „Štatistiky hovoria, že iba 30 % rodinných podnikov preberie ďalšia generácia úspešne,“ dopĺňa Erika Matwij, organizátorka kongresu. „Aby sme rodinným firmám uľahčili generačnú výmenu v súčasnej situácii, prinášame im svetových aj domácich expertov, ktorí sa podelia o svoje know-how,“ dodáva Matwij.

Svoj pohľad na úspešnú generačnú výmenu, ale tiež na úlohu manažmentu v rodinnej firme počas krízy COVID-19 bude prezentovať Carl Elsener Junior, ktorý riadi rodinný podnik vyrábajúci známe švajčiarske vreckové nožíky a je už štvrtou generáciou v jej vedení. O tom, ako štát pomôže rodinným firmám zvládnuť nadchádzajúce výzvy, bude hovoriť štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR, Ján Oravec. Na kongrese sa slovenskí podnikatelia môžu inšpirovať skúsenosťami rodinných firiem, ktoré na trhu pôsobia viac ako 100 rokov, no dozvedia sa tiež viac informácií o prínose rodinnej ústavy či tzv. rodinných rád.

Kongres rodinných firiem sa uskutoční z dôvodu pandémie on-line. Pre účastníkov je vďaka podpore Slovak Business Agency bezplatný, stačí sa registrovať na www.irbslovensko.sk.

Páčil sa Vám článok?
ZPS na sociálnych sieťach