Novinky

V Bratislave sa uskutočnil Snem Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ)

Na Sneme prebehla úprava Stanov RÚZ a doplňujúce voľby členov Prezídia a Dozornej rady RÚZ.

Dňa 22. marca 2011 sa v Bratislave uskutočnil Snem Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ). Na Sneme prebehla úprava Stanov RÚZ a doplňujúce voľby členov Prezídia a Dozornej rady RÚZ. Snemu RÚZ sa zúčastnili delegáti zastupujúci 23 kolektívnych a 13 individuálnych členov.

Prezidentom RÚZ zostáva Ing. Marián Jusko. Viceprezidentmi RÚZ sú: Doc. Ing. Pavol Konštiak, CSc., JUDr.  Ján Sabol a Ing. Jozef Špirko.
 
Ďalšími členmi Prezídia RÚZ sú: pp. Michele Bologna, Doc. Ing. Jozef Buday, CSc., Ing. Gabriel Csollár, Ing. Zuzana Ďurinová, Ing. Oto Hornáček, Ing. Iveta Chmelová, Ing. Rastislav Jamrich, Ing. Marek Jankovič, Ing. Vladimír Kestler,Ing. Jaroslav Košťálik, MUDr. Eduard Kováč, JUDr. Michal Lazar, Ing. Miroslav Majoroš, Ing. Miroslav Obšivaný, PhDr. Ján Oravec, CSc., Ing. Igor Patráš, Mgr. Elena Petrášková, Ing. Dušan Randuška, MBA, Ing. Juraj Sabaka, Ing. Luboš Sirota a Ing. Igor Vida.
 
Predsedom Dozornej rady zostáva RÚZ Ing. Jozef Kožár, podpredsedami Ing. Ivan Čarnogurský a Ing. František Ťapuš. Ďalšími členmi Dozornej rady RÚZ sú: MUDr. Andrej Janco, JUDr. Ľubomír Kardoš, Ing. Miroslav Novosedlík, RNDr. Adrián Panáček, Mgr. Daniel Poturnay a Ing. Oto Schultz.
 
Snem schválil Správu o činnosti RÚZ a jej orgánov za uplynulé obdobie, Správu Dozornej rady RÚZ, Rozpočet a výsledky hospodárenia za rok 2010, Návrh rozpočtu na rok 2011, Plán činnosti na rok 2011 a Návrh úpravy stanov.
 
Delegáti sa zhodli na potrebe trvalého zlepšovania podnikateľského prostredia v SR. Záujme plnenia tohto cieľa bude únia v roku 2011 pokračovať v analyzovaní a vyhodnocovaní legislatívnych podmienok podnikania, aktívnej účasti na tvorbe a realizácii hospodárskej a sociálnej politiky štátu, či príprave a tvorbe právnych predpisov, týkajúcich sa dôležitých spoločných záujmov zamestnávateľov. Únia taktiež deklarovala pokračujúci záujem o spoluprácu s vládou SR, štátnymi orgánmi, s obchodnými a priemyselnými komorami, ako aj s inými organizáciami, zastupujúcimi podnikateľov a zamestnávateľov doma i v zahraničí.

PN

Páčil sa Vám článok?
ZPS na sociálnych sieťach