Novinky

SARIO uzavrelo projekty v objeme vyše 517 miliónov eur

Projekty v celkovom objeme 517,6 milióna eur uzavrela v tomto roku Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO). Projekty majú potenciál vytvoriť 2600 až 4353 pracovných miest.

Podľa  ministra hospodárstva SR Juraja Miškova, objem investícií sa zvýšil oproti vlaňajšku štvornásobne a dvojnásobne sa zvýšil počet novovytvorených pracovných miest. Podľa jeho slov podarilo sa napĺňať jednu z priorít súčasnej vlády a samotného rezortu hospodárstva v oblasti zlepšovania podnikateľského prostredia a zároveň urobiť zo Slovenska krajinu príťažlivú pre zahraničných investorov. Pomáha pri tom aj realizácia projektu Singapur, ktorého plnenie odhadol na 40 % s tým, že sa pokračuje v realizácii ďalších opatrení. Už v súčasnosti ministerstvo pripravuje Singapur 2.0, ktorá bude obsahovať približne 200 opatrení smerujúcich k ďalšiemu zatraktívneniu podnikateľského prostredia.

Podľa generálneho riaditeľa SARIO Róberta Šimončiča vďaka novej stratégii agentúry zameranej na vytvorenie Slovenska ako "business friendly" krajiny sa v tomto roku mimoriadne darilo získavať nových významných investorov. Najviac investícií už tradične smerovalo do automobilového, elektrotechnického a kovospracujúceho priemyslu. Podarilo sa tiež umiestňovať investície vo väčšej miere do doteraz znevýhodnených regiónov Slovenska.

PN

Páčil sa Vám článok?
ZPS na sociálnych sieťach