Novinky

Podnikatelia majú obavy o budúci vývoj podnikateľského prostredia

Do predčasných volieb, ale aj po nich, možno v hospodárskej a sociálnej politike očakávať viac opatrení, ktoré budú podnikateľské prostredie zhoršovať...

Budúci vývoj podnikateľského prostredia na Slovensku ovplyvní najmä nepriaznivá globálna ekonomická situácia destabilizovaná verejnými financiami vyspelých krajín a vnútropolitickým vývojom.

Do predčasných volieb, ale aj po nich, možno v hospodárskej a sociálnej politike očakávať viac opatrení, ktoré budú podnikateľské prostredie zhoršovať a menej opatrení smerujúcich k zlepšeniu prostredia. Konštatovali to dnes v Bratislave členovia Generálnej rady (GR) Združenia podnikateľov Slovenska (ZPS).

Preto, ako povedal pre TASR prezident ZPS Ján Oravec, by politické strany mali v predvolebnej kampani nabrať odvahu a reálne vysvetľovať vážnosť situácie a neťahať občanom "pod fúzy medové motúzy" a sľubovať to, čo sa nedá splniť.

Podnikatelia vzhľadom na situáciu sa obávajú najmä zrušenia rovnej dane, zavedenia nových sadzieb dane z príjmov fyzických a právnických osôb, ako aj zvyšovania už existujúcich daní či odvodov. To by mohlo spôsobiť ďalšie zhoršenie konkurencieschopnosti Slovenska.

TASR


Páčil sa Vám článok?
ZPS na sociálnych sieťach