Novinky

Delegáti Snemu Združenia podnikateľov Slovenska schválili priority na rok 2012

Základným poslaním ZPS je podieľať sa na budovaní a ochrane rozvinutej ekonomiky...

Delegáti Snemu Združenia podnikateľov Slovenska (ZPS), ktorý sa konal dnes v Bratislave, schválili na záver rokovania priority združenia, ktoré budú presadzovať v budúcom 12-mesačnom období.

Základným poslaním ZPS, ako sa konštatuje v preambule priorít, je podieľať sa na budovaní a ochrane rozvinutej ekonomiky s cieľom vytvorenia transparentného a etického, výhodami a výnimkami nedeformovaného podnikateľského prostredia.

Preto bude ZPS v ďalšom období presadzovať prijímanie opatrení sledujúcich vytváranie priaznivého podnikateľského prostredia nedeformovaného štátnymi zásahmi, zlepšenie reálnej vymožiteľnosti práva, skvalitnenie legislatívy zavedením účinného mechanizmu na posudzovanie vplyvu legislatívy na podnikanie. 

Sústredia sa aj na pôsobenie voči zodpovedným inštitúciám smerujúce k návratu k rozpočtovej zodpovednosti, obmedzovaniu verejných výdavkov najmä v čase krízy. Budú sa snažiť pôsobiť na orgány, aby sa nezvyšovalo celkové finančné zaťaženie podnikania najmä daní, odvodov a poplatkov. 

Medzi prioritami je aj presadzovanie zoštíhlenia verejného sektora a zefektívnenie štátnej správy i pôsobenie na zlepšovanie podnikateľského prostredia v Európskej únii, vrátane obhajoby záujmov slovenských podnikateľov v EÚ.

TASR


Páčil sa Vám článok?
ZPS na sociálnych sieťach