Novinky

Poznáme výsledky súťaže Mladý inovatívny podnikateľ 2022

Na základe rozhodnutia odbornej komisie pre posudzovanie nominácií sa víťazom tohto ročníka stal Juraj Fehervari zo spoločnosti Be Lenka, ktorá je výrobcom barefoot obuvi, ergonomických nosičov a šatiek na nosenie detí, a ktorá predala za minulý rok viac ako 100 000 produktov do viac ako 60 krajín sveta.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov 16. ročníka celoslovenského projektu „ Mladý inovatívny podnikateľ 2022“, ktorého spoluvyhlasovateľom je ZPS, sa konalo v pondelok 26. septembra 2022 v Bratislave, v Pálffyho paláci. Cieľom bolo vyzdvihnúť a predstaviť širokej verejnosti mladých kreatívnych, inovatívnych podnikateľov, ktorí sú úspešní vo svojom odvetví podnikania. Zároveň môžu byť inšpirujúcim príkladom pre mladých ľudí, ktorí chcú začať alebo začínajú podnikať.

Nositeľa ocenania hlavnej ceny vybrala odborná porota z týchto piatich finalistov:

  • Juraj Fehervari, spoločnosť Be Lenka, s.r.o. - spoločnosť sa zameriava na výrobu a vývoj barefoot obuvi a ergonomických nosičov pre deti. 
  • Veronika Hudzíková, spoločnosť INOVUJ, sr.o. - spoločnosť sa zameriava na vývoj digitálneho terapeuta FaceRehab a taktiež softvérových riešení na mieru. 
  • Martin Pekarčík, spoločnosť S-Case, s.r.o.  - spoločnosť S-Case je certifikovaným ISO 13485 výrobcom a distribútorom klinicky validovanej zdravotníckej pomôcky s názvom Scase Vital®, využívanej pre automatizáciu zdravotnickych procesov a redukciu administratívnych činností medicínskeho personálu v zdravotníckych a sociálnych zariadeniach.
  • Eduard Popovič, spoločnosť HRIIS, s.r.o. - cieľom firmy je digitalizácia procesov a automatizácie. Platforma automatizuje procesy, akými sú napr. rozčitávanie životopisov kandidátov, publikovanie pracovných ponúk na portáloch, zber reakcií kandidátov, v oblasti financií a controlingu kontrolujú splatnosti faktúr a úhrady sú plne automatizované a ďalšie. 
  • Mário Potoček, spoločnosť Paysy, s.r.o. - cieľom firmy je vývoj softvéru Paysy, ktorý pomáha organizáciám so správou členských poplatkov, databázov členov a komunikáciou so svojou členskou základňou.

Udelených bolo aj niekoľko špeciálnych cien:

  • Cena BMW Slovenská republika za inovácie a digitalizáciu - cenu získal Mário Potoček, spoločnosť Paysy ,s.r.o.
  • Cena Indexu za najinšpiratívnejší podnikateľský príbeh - cenu získal Juraj Fehervari, spoločnosť Be Lenka, s.r.o.
  • Cena J&T Banky za ekonómiu - cenu získal Mário Potoček, spoločnosť Paysy, s.r.o.
  • Cena TV JOJ - cenu získala Veronika Hudzíková, spoločnosť INOVUJ, s.r.o.
  • Cena JCI-Slovensko za inovatívne podnikanie  - cenu získal Martin Pekarčík, spoločnosť S-Case, s.r.o.
  • Cena Ministerstva hospodárstva SR - cenu získala Veronika Hudzíková, spoločnosť INOVUJ, s.r.o.

Projekt je organizovaný pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR.

Páčil sa Vám článok?
ZPS na sociálnych sieťach